Budoucí Workshopy Předcházíme zraněním ve vázání – nervy a páteř

Připravili jsme pro vás trochu neobvyklý workshop, který se bude věnovat zdraví, bezpečnosti a předcházení zranění při vázání. V sobotu se budeme věnovat nervům, a jak (si) nezpůsobit nervové zranění. V neděli se podíváme na druhou nejrizikovější oblast, a to páteř a jak s ní pracovat, abychom (si) neublížili. Sobota je vhodná i pro jednotlivce, nicméně nebude to jen přednáška, ale budou tam praktické úkázky a zkoušení, kdo bude chtít. Neděle je pro pokročilejší a budeme tam zkoušet i závěsy.

Workshop bude vést Anička, kterou můžete znát z její úspěšné přednášky na SHNEKovi.

WS 1: Nelezme si na nervy

Sobota 9.11.2024 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

Zdraví vázaných partnerů a jejich bezpečnost je v shibari naprosto zásadní, nervová zranění jsou však i přesto běžná záležitost. Proto jsem dala dohromady tento WS, ve kterém si probereme veškeré nervy zásadní pro shibari, a jak je nezrakvit. Jsem fyzioterapeutka, a jako modelka se věnuji shibari tři roky, s tím že ani mě nervové zranění neminulo.

Dáme si trošku teorie, kudy ty nervy běží, ale většinu WS věnujeme praktickým radám – jak se nervům v úvazech vyhnout, na co dávat pozor, jak úvazy napasovat na anatomii vašeho partnera, co je stlačený nerv a co je odkrvená končetina, a hlavně, co dělat, když už vám nervové zranění vznikne.

Namalujeme si na tělo průběh každého důležitého nervu, nejen na horních končetinách, ale i na krku, trupu a dolních končetinách, takže opravdu probereme celé tělo. K tomu si nahmatáme některé lehce přístupné nervy, ať jednoznačně ucítíte, jak se nervy chovají a kudy probíhají, jelikož je anatomie u každého jiná.

Probereme tyto úvazy – strappado, TK, tasuki, monoblok, hip harnessy, futomomo, single za stehno, ashi shibari, a single collumn tie za zápěstí a kotníky – znalosti jsou přenositelné do dalších.

Pokud už se vám nějaké nervové zranění stalo, připravte si, co vás zajímá, ráda to proberu.

K dispozici budu mít barvy na tělo, abyste na sobě názorně viděli, kudy orientačně běží. Pokud budete chtít být pomalování v plném rozsahu, ideální bude oblečení ve stylu sportovní podprsenka/top, a kraťasy, také přijďte prosím cca o 30 minut dřív, ať to stihneme před začátkem.

Notebook/něco na poznámky s sebou, bude toho hodně. Můžu vám materiály poslat dopředu, ať si na WS můžete psát rovnou do prezentace.

Workshop je vhodný i pro jednotlivce – riggery i vázané.

Pokročilost: Workshop je ideální pro každého, kdo už má alespoň něco navázáno. Informace jsou dostatečně obsáhlé i pro velmi pokročilé, kteří pravidelně využívají výše uvedené úvazy.

WS 2: Záklony – biomechanika páteře

Neděle 10.11.2024 11-18:30 (s přestávkou na oběd)

Problémy se zády jsou docela časté a je škoda, když vás limitují v jinak skvělých závěsech. Záklony však nejsou jen o páteři, souvisí s pánví, kyčlemi, lopatkami, klidně celým tělem, a právě na to se zaměříme. Jak využít možnosti těla vašeho partnera a záklony ulehčit, nebo je použít proti nim. Záklony totiž vůbec nemusí být o flexibilitě, ale spíš o znalosti těla vašeho partnera a jak ho efektivně poskládat.

Probereme všechny možné pohyby páteře, její biomechaniku a propojíme je s polohou kyčlí a zbytku těla tak, abyste byli schopni vytvořit pohodlný, udržitelný, ale náročný závěs. Shrneme si nejčastější problémy se zády a jak je zohlednit při vázání. Někde nás budou limitovat svaly, někde zranění, někde kosti a vazy, někde oblečení, někdy menstruace či plný žaludek. Budu ráda, když si odnesete i znalosti, jak tato omezení rozlišit a pracovat s nimi, jelikož tělo máme jenom jedno.

Tento workshop je hodně zaměřený na vázané, abyste i ve vázání, kdy máte myšlenky někde jinde, dokázali rozlišovat signály vašeho těla, různé typy bolesti, a jak s nimi pracovat.

Pokročilost: Workshop je vhodný pro ty, kteří umí vázat částečné nebo plné závěsy. Ideální je pro ty, kteří umí vázat takate kote, futomomo, strappado a hip harness nebo je umí nahradit jiným obdobně fungujícím úvazem. Vázaní by měli mít aspoň minimální zkušenost s (částečnými) závěsy a dát vázajícím zpětnou vazbu.

Vezměte si s sebou

  • Provazy – vezměte si 3-4 provazy na sobotní workshop (budou rovněž k zapůjčení) a 8-9 provazů na nedělní workshop.  Vhodná délka provazů je 7,5-8 metrů. Provazy si bude možné zakoupit na místě. Nejste-li si jisti, jaké provazy jsou vhodné a kolik stojí, můžete se podívat na náš obchod s provazy www.provazem.cz nebo nám pošlete dotaz. Provazy doporučujeme kupovat až na workshopu.
  • Karabiny nebo kruh na zavěšování pro workshop č. 2. Karabiny i kruhy budou zakoupení na místě.

Lektor

Anička se provazům věnuje v roli modelky aktivně od roku 2020. Od té doby byla již v řadě náročných úvazů a závěsů, a jako většina modelek si nervovým zraněním také prošla. Jako studentka fyzioterapie má komplexní znalosti o nervech i páteři, a jde ji právě o propojení shibari s bezpečností, edukací a celkově prevencí všech typů zranění.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude v obou dnech 10:45.

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na workshop je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Pokud se hlásíte s partnerem každý zvlášť, prosím uveďte to do poznámky k registraci. Pro schválení rezervace je nutná platba předem.

Registrace

Podrobnosti Cena Počet
WS 1 – Nelezme si na nervy (bez členství) 750 CZK  
WS 1 – Nelezme si na nervy (člen Subspace) (563 CZK) je k dispozici pouze pro členy. V Prodeji
WS 2 - Záklony – biomechanika páteře (bez členství) 950 CZK  
WS 2 - Záklony – biomechanika páteře (člen Subspace) (713 CZK) je k dispozici pouze pro členy. V Prodeji
Workshop
WS 1 – Nelezme si na nervy
Sobota 9.11.2024
11:00
18:30
WS 2 - Záklony – biomechanika páteře
Neděle 10.11.2024
11:00
18:30