Uplynulá SHNEK

Nejlepší akce roku v Subspace proběhne jako již tradičně na začátku července pod názvem SHibari NEKonferenci neboli SHNEK.

Co si pod tím představit? Třídenní festival vázání. Nejvýznamnější domácí vázací událost roku. Možnost učit se a inspirovat se nejen od těch nejlepších, ale vlastně od všech z České republiky. Spoustu zábavy s provazy a prostoru na vázání, protože je důležité si vázání také užívat. Příležitost setkat se s přáteli a vytvořit si nové.

Budou zde jiná pravidla než na běžném workshopu. Program bude vznikat spontánně na základě zájmů účastníků. A nakonec se nemusí jednat jen o klasické workshopy, ale rovněž diskuze, malé studijní skupiny, zábavné bloky, umělecká okénka, apod. Neformálnost a menší organizovanost dá prostor pro větší spontánnost, nové nápady a sdílení zkušeností. Ze studentů se stanou účastníci, kteří sami budou tvořit program SHNEKa.

Program bude probíhat od pátku 5.7.2023 do neděle 7.7.2023 (pátek je svátek). Přes den budou čtyři studijní bloky a večer bude bondage jam. Přesněji:

  • 10:00-11:30 Studijní blok
  • 11:30-13:00 Studijní blok
  • 15:00-16:30 Studijní blok
  • 16:30-18:00 Studijní blok
  • 20:00-22:00 Bondage jam (vyjma neděle)

První den proběhne zahájení v 10:00, nejpozději na tento čas prosím směřujte svůj příchod.

Přes den budou probíhat obvykle 2 studijní bloky najednou. Bude platit zákon dvou nohou – pokud účastníka téma nebaví, pak může přejít tam, kde to pro něj bude zajímavější.

Témata jednotlivých bloků budou vznikat až na místě. Účastníci budou moci přijít s vlastními nápady. A buď se jich ujmou oficiální prezentéři nebo kdokoliv z účastníků se sám může stát prezentérem. Kvalifikací bude hluboký zájem o dané téma. Ta tak budou spíše odlišná od těch běžných workshopových.

Prezentuji

Oficiální prezentéry SHNEKa 2024 naleznete níže. Další budou ohlášeni v následujících týdnech a měsících.

Dede

Riggerský styl Dedeho se odvíjí od nálady, se kterou společně s modelkou na session přichází.

Modelka nikdy neví dopředu, co ji čeká, jednou budete tančit a smát se a jindy bude trpět a prožívat celou škálu emocí. Dede váže napříč různými styly (Naka ryu, sadistické vázání, minimalistické vázání, improvizace…), díky čemuž si můžete na vlastní kůži vyzkoušet rozdíly mezi nimi a zjistit, který baví zrovna vás. V komunitě je od roku 2015, aktivně váže od roku 2019 a od roku 2021 učí v ostravské Klubovně, jejíž je spoluzakladatel. Jeho riggerské schopnosti se stále rozvíjí a zdokonalují. Absolvoval mnoho workshopů s různými zaměřeními a na další se chystá.

Jan

Jan si už nepamatuje, kdy s vázáním začal, a říká tedy, že váže od nepaměti. Nedávno přišel na to, že technika není jen otravná věc, ale teprve jejím zvládnutím ji může opustit a nalézt svobodu ve vázání. Jeho session je živočišná a nepředvídatelná, zároveň je způsobem, kterým se snaží nalézt svou sílu a sebevědomí.

Lukáš

Lukáš začal svou cestu s provazem roku 2020 jako rigger a rok nato se zapojil i jako model. Rád přepíná mezi různými styly a prozkoumává všechny možné způsoby vázání. Před nedávnem se zamiloval do vázání na bambusu a baví ho tanec s provazy. Soustřeďuje se z obou stran hlavně na body-awareness, pohyb a dotek. Od března 2023 se zařadil mezi náš stálý tým samostatných lektorů.

Marc a Siona

Siona s Marcem váže od roku 2022. Na společné cestě spolu objevují intenzitu a hloubku společných prožitků, které i díky obnažení vlastního já, nabídnutí sebe sama ve své nedokonalosti, zranitelnosti, bez jakéhokoliv zastírání své podstaty, vázání ve stylu Naka ryu umožňuje. Hlubiny temných emocí, čirá radost z prostého obejmutí provazem – dovolíme vám nahlédnout do části nás samých.

Organizační pokyny

Otevření prostor bude otevřen vždy od 9:30.

Přesná adresa místa konání vám bude zaslána až po schválení registrace.

Na SHNEKa je nezbytné se včas zaregistrovat, počet míst je omezený. Níže naleznete registrační formulář. Cena v registračním formuláři je pro jednu osobu. Při registraci uveďte počet osob (tj. pro pár vyberte 2 místa). Na akci se nemusíte hlásit v páru, můžete se dát s někým dohromady na místě na jednotlivé bloky. Pro schválení rezervace je nutná platba předem.

Pro tuto akci nabízíme omezené množství lístků pro brzkou registraci, které však nemají možnosti storna a vrácení peněz.

 

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
Pá 5.7.2024 - Ne 7.7.2024
10:00
22:00