Víkendový workshop

Uplynulá Workshop Kinbaku I

Workshop je aktuálně plně obsazený, Můžete se místo toho přihlásit na ekvivalentní workshop Večerní Kinbaku I.

Kořeny tradičního japonského vázání sahají více než 100 let zpátky k Ito Seiu, otci kinbaku, který začal vázat, studovat a publikovat svoji tvorbu zaměřenou na krásu v utrpení. Navázalo na něj několik japonských generací, které tradiční styl dále rozvíjely. Mezi ně patřil zejména Nureki Chimuo a jeho následovník Naka Akira, jehož Naka ryu aktuálně patří mezi populární a zároveň nejpokročilejší směry vázání pro svou vytříbenou japonskou estetiku i silné prožitky.

Přinášíme vám moderní interpretaci Naka ryu v podobě stylu Kinbaku LuXuria, který respektuje tradici a odkaz předchůdců, ale je prizpůsoben západním riggerům a jejich partnerům a zejména je dbán větší ohled na bezpečnost vázaných. Tento styl adaptoval z Naka ryu Riccardo Wildties, deshi (následovník) Naka Akiry, spolu s jeho partnerkou Red Sabbath.
Na začátku workshopu se ponoříme do vázání Gote (TK), a to nejen co do samotného vzoru, ale pochopení jeho struktury a zejména jeho podstaty. Následně se naučíme pěti základních závěsů tradičního japonského vázání. Kromě jejich technického provedení budeme věnovat pozornost postupnému budování session během vázání a důležitosti odevzdání v provazech, které nám pomůže zvládnout obtížnější části vázání a ponořit se hlouběji do krásy v utrpení.

Navazující workshop bude 14-15.12.2024 Kinbaku II.

Pokročilost

Workshop je určený pro středně pokročilé až pokročilé, kteří dobře zvládají vázání Takate Kote a mají již více zkušenosti se závěsy. Podmínkou je absolvování workshopů #2 Workshop Základy vázání (dříve Workshop pro začátečníky) a #3 Workshop: Závěsy, přechody.

Vezměte si s sebou

  • 10-12 jutových nebo konopných provazů

Organizační pokyny

Vyhrazujeme si právo dát při registraci přednost pokročilejším účástníkům s hlubším zájmem o tradiční japonské vázání, kteří absolvovali předchozí workshopy pro začátečníky, mírně pokročilé a další.

Registrace

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
Workshop
So 12.10.2024 - Ne 13.10.2024
11:00
19:30
Lektoři